De crowdfundingcampagne van Chris Ravenhorst, Daan Degenaar en Robin van der Sluis is met succes afgerond. Dankzij de steun van 138 investeerders werd het maximale doelbedrag van €110.000 behaald. Daarmee komt hun droom dichterbij: het openen van een biologische wijnbar aan de Gansstraat 24 in Utrecht. De verbouwing is inmiddels in volle gang.
Wijnbar met een verhaal
De bar krijgt de opvallende naam Muggen worden gegeten door vogels, een verwijzing naar de filosofie van biodynamische landbouw. Het onderstreept de duurzame en natuurlijke insteek van het concept. Bezoekers kunnen hier bijzondere biologische wijnen proeven van kleine, ambachtelijke wijnboeren met wie de ondernemers persoonlijk contact hebben. “Omdat we de wijnmakers zelf kennen, kunnen we precies vertellen hoe de wijn tot stand komt en waarom die zo speciaal is,” leggen ze uit. Bij de wijn worden gerechten geserveerd geïnspireerd op de ‘cucina povera’ – eenvoudige, traditionele maaltijden met pure, eerlijke ingrediënten.
Knus plekje vlak bij het Ledig Erf
De nieuwe wijnbar opent op een bekende locatie: waar voorheen bistro Le Canard zat, aan de rand van het centrum van Utrecht, op steenworp afstand van het Ledig Erf. “Deze plek heeft alles wat we zochten om onze wijnbar te starten,” vertelt Ravenhorst enthousiast.
Aan de slag
Met het opgehaalde bedrag kunnen de ondernemers nu echt aan de slag. Het pand wordt grondig verbouwd en er worden zaken aangeschaft zoals servies, koelingen en een geluidsinstallatie. Dankzij het behalen van het maximale doelbedrag kunnen ze bovendien investeren in een klimaatkast voor optimale wijnopslag. Zodra alles gereed is, kijken de drie ondernemers ernaar uit om hun 138 investeerders, buurtgenoten en wijnliefhebbers te ontvangen voor een eerste glas.
Chris Ravenhorst, crowdfunding, cucina povera, Daan Degenaar, Robin van der Sluis, utrecht, wijn, wijnbar
Comments RSS Feed