Ondernemen

3 dingen die je moet weten over een zakelijke lening

29 apr , 2021  

Veel geldverstrekkers bieden ondernemers de mogelijkheid aan om een zakelijke lening af te sluiten. Je leent in dat geval geld om in jouw bedrijf te steken. Zo’n lening is ideaal als het om een langlopende investering gaat. Hierbij kun je denken aan de aankoop van machines en/of voertuigen, maar ook aan uitbreiding van jouw bedrijf. Als je nog niet eerder een zakelijke lening aan hebt gevraagd, wil je hier waarschijnlijk eerst wat meer over weten. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 3 belangrijke dingen over een zakelijke lening op een rijtje.

1. Zo werkt een zakelijke lening
Wil je investeren in jouw bedrijf? Dan kun je hier een zakelijke lening voor afsluiten. Als je voor deze financieringsvorm kiest, ontvang je het geldbedrag in één keer op jouw rekening. Hierdoor kun je het direct gebruiken om te investeren. Voordat je het geld ontvangt, maak je afspraken met de geldverstrekker. Je spreekt onder meer een looptijd af. Voor een zakelijke lening geldt vaak een maximale looptijd van vijf jaar. Je lost af door maandelijks een afgesproken bedrag terug te betalen. Denk je dat je jouw lening in minder dan vijf jaar terug kunt betalen? Spreek dan een kortere looptijd af met de geldverstrekker. Zakelijk lenen kost jou in dat geval namelijk minder geld.

2. Je betaalt aflossing én rente
Als je een zakelijke lening afsluit, verwacht een geldverstrekker dat je deze aflost. Hierboven haalden we al aan dat je dit doet door maandelijks een deel van het geleende bedrag terug te betalen. Denk overigens niet dat het bij de aflossing alleen blijft. Nee, want je betaalt namelijk ook rente over een zakelijke lening. Door deze rente is het voor een geldverstrekker lucratief om jou geld te lenen. Bij het afsluiten van de lening wordt het rentepercentage vastgesteld. Deze verandert niet tijdens de looptijd van de lening. Hierdoor weet je wat jouw maandelijkse kosten zijn.

Bij een zakelijke lening ontkom je niet aan rente. Denk alleen niet dat het rentepercentage bij iedere geldverstrekker hetzelfde is, want dat is niet het geval. Er kunnen zelfs flinke verschillen in de rente zitten. Sluit daarom nooit een zakelijke lening af zonder geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Op deze manier achterhaal je binnen de kortste keren waar je het goedkoopste geld kunt lenen. Laat je overigens niet alleen maar leiden door de rente, maar kijk ook naar de voorwaarden van de lening.

3. Ken de verschillen met andere financieringsvormen
Wanneer je als ondernemer geld nodig hebt, kun je aankloppen bij een geldverstrekker. Hier kun je een zakelijke lening aanvragen. Voordat je jouw aanvraag indient, moet je weten dat er verschillende soorten financieringsvormen zijn voor ondernemers. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor zakelijke krediet. Een geldverstrekker zet bij deze financieringsvorm geld voor jou klaar op een rekening. Bij zakelijk krediet los je maandelijks af en betaal je eveneens rente.

Je kunt zakelijk lenen om een bedrijfsmiddel aan te schaffen. Als je het geld alleen nodig hebt voor een bedrijfsmiddel, kun je ook zakelijke lease overwegen. Via deze financieringsvorm kun je niet alleen bestelbusjes financieren, maar ook vrijwel ieder ander bedrijfsmiddel. Zo kun je bijvoorbeeld een zeecontainer of een verpakkingsmachine zakelijk leasen. Middels zakelijke lease kun je de aankoop van zo’n bedrijfsmiddel volledig financieren. Daarbij komt dat de financiering altijd volledig is afgestemd op de economische levensduur van het bedrijfsmiddel.

, ,



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.