Met de Barbecook Marinade Injector bereid je de lekkerste gerechten op de barbecue. Met deze handige injectiespuit voeg je mooie smaken toe aan vlees, vis of gevogelte. Maar ook aan groente en fruit. Het injecteren van een marinade maakt gebraad bovendien extra sappig en mals. De smaak dringt mooi door tot de kern wat bij traditioneel marineren vaak niet het geval is.
Deze nieuwe manier van marineren verkort de marinadetijd aanzienlijk. Met de injector van Barbecook kun je niet alleen marinade, maar ook sap van gebraad, wijn en opgeloste kruiden in het vlees spuiten. Hij is dankzij de extra lange naald bij uitstek geschikt voor het bereiden van grotere stukken vlees of vis. Eén prik volstaat om overal goed door te dringen. Zo marineer je vlees en vis van binnenuit zodat je de smaak door en door proeft.
BBQ-recept: Gamba’s geïnjecteerd met sinaasappelmarinade
Ingrediënten voor 4 personen
Gamba’s: 400 g gamba’s, 2 eetlepels olijfolie, rasp van 1 sinaasappel, 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 eetlepel korianderblaadjes, fijngehakt en 4 teentjes knoflook.
Dressing: 2 cm gember, geschild en geraspt, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel bruine suiker en rasp en sap van ½ sinaasappel.
Edamamesalade: 400 g edamameboontjes (diepvries), 2 lente-uitjes in diagonale reepjes gesneden, 1 bussel radijsjes in schijfjes gesneden, 1 koolrabi in lucifers gesneden, peper en zout.
Bereidingswijze
Gamba’s: meng het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, de korianderblaadjes, de olijfolie en de knoflook. Leg de gamba’s in het mengsel gedurende 20 minuten. Doe het mengsel vervolgens in de marinade injector en injecteer elke gamba in de kern. Schik de gamba’s op het rooster en gril ze op een middelhoog vuur tot ze gaar zijn, ongeveer 5 minuten per kant.
Edamamesalade en dressing: blancheer de edamame gedurende een minuut en laat ze afkoelen. Meng de edamame met de schijfjes radijs, koolrabi en de lente-uitjes in een schaal. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Leg de gamba’s op de edamamesalade en serveer met de dressing.
BBQ-recept: Ananas geïnjecteerd met rum
Ingrediënten voor 4 personen
1 ananas, 250 g aardbeien, 250 g blauwe bessen, 100 ml bruine rum, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels gesmolten boter, ½ stokje vanille, enkele muntblaadjes en 50 g suiker.
Bereidingswijze
Verwijder de schil en snij de ananas in gelijke stukken. Verwijder telkens het harde middenstuk. Meng de boter, bruine rum, de kern van het halve vanillestokje en de suiker door elkaar. Borstel de stukken ananas rijkelijk in en laat een 20-tal minuten intrekken. Doe de vloeistof vervolgens in de marinade injector en injecteer elk stuk ananas met het mengsel. Gril de stukken ananas enkele minuten op een hoog vuur. Schik de ananas in een schaal en voeg enkele aardbeien, blauwe bessen en muntblaadjes toe. Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs.
Informatie
De Barbecook Marinade Injector 30 ml is verkrijgbaar bij kookwinkels, tuincentra en webshops. De Injector is gemaakt van roestvrijstaal, ABS en PS. Inhoud: 30 ml. Te gebruiken tot maximaal 100 °C. Adviesprijs € 8,50. Ga voor meer informatie naar www.barbecook.com.
barbecook, barbecue, featured, injector, marinade, marinade injector
Comments RSS Feed