Ter voorbereiding op de warme dagen bedacht Simon Lévelt heerlijke ijskoffierecepten die zeker verkoeling bieden wanneer het kwik te hoog op loopt. En die je gemakkelijk zelf thuis maakt.
1. Sipi Shake
Ingrediënten
Bereiding
Vul het snelfilterapparaat met 250 ml water en plaats de gemalen koffie in het filter. Zet de Sipi Falls en los daarna 8 gram suiker op in 200 ml hete koffie. Doe 10 ijsblokjes in de shaker en giet hier de koffie bij. Schud de shaker 30 – 45 seconden flink door tot alle ijsblokjes gesmolten zijn.
2. Estrella Oriental, cafeïnevrij
Ingrediënten
Bereiding
Vul een kan met ijsblokjes en kristalsuiker. Maal de koffie geschikt voor handopschenken (grover dan snelfilter). Plaats de koffie in het filter van de dripper en voeg de droge ingrediënten toe. Plaats de dripper boven de kan met ijsblokjes en schenk een kleine hoeveelheid water op de koffie om het te laten bloomen (opwellen). Wacht even en schenk dan de rest van het water erover.
3. Iced Cappuccino
Ingrediënten
Bereiding
Vul de shaker met ijsblokjes, melk en suiker. Zet 120 ml Espresso Corazón en giet dit bij de ijsblokjes. Shake de ijskoffie goed door en schenk hem daarna uit door het filter van de shaker. Schep er slagroom op en decoreer met een beetje cacaopoeder.
Voor meer ijskoffie en ijstheerecepten ga je naar: http://www.simonlevelt.nl/blog/zomerse-recepten-2016/
espresso, iced cappuccino, iced coffee, simon levelt
Comments RSS Feed