Bij de lokale koffiebar kunnen we natuurlijk allemaal een heerlijke bak koffie halen. De cappuccino’s, ristretto’s en espresso’s zijn daar top maar waarom zou je thuis met minder genoegen nemen? Voor de liefhebbers en fanatieke thuisbarista komt koffie-expert en wereldkampioen barista James Hoffmann met een nieuw boek. Hierin vertelt hij alles wat je moet weten om als thuisbarista zelf de beste koffie te maken: elke dag opnieuw en wat je behoefte of stemming ook is.
Koffie staat voor zoveel verschillende dingen: het is een shot cafeïne als brandstof voor je werk, een sociaal smeermiddel, pure noodzaak of een betaalbare luxe. En koffie biedt bij uitstek de mogelijkheid om zich aan te passen aan jouw karakter of mood.
James Hoffman (1979) werd in 2007 wereldkampioen Barista. Hij is directeur van de prijswinnende koffiebranderij Square Mile Coffee Roasters. Daarnaast maakt hij reviews over alles wat met koffie te maken heeft voor zijn succesvolle blog, YouTubekanaal en Instagram. Eerder schreef hij The World Atlas of Coffee (2014).
Boekgegevens
De beste koffie | Oorspr. titel: How to make the best coffee at home | Vertaler: Kim Steenbergen | James Hoffman | Hardback | Prijs € 24,99 | Verschijnt 18 juli 2023 | ISBN 9789464042481
barista, boek, boeken, cappuccino, espresso, featured, james hoffmann, thuisbarista, zetwijzer
Comments RSS Feed