De black tonic of caffé tonic verovert in sneltempo de wereld. Het drankje dat, zoals de naam al doet vermoeden, een combinatie is van een klassieke espresso en tonic, zou overheerlijk smaken.
Tijdens de afgelopen Horecava was dit drankje overigens al te proeven in de stand van Dutch Cold. Hier werd de tonic echter gemixt met cold brew koffie (ook wel Dutch Coffee genaamd).
Black of caffé tonics staan al een tijdje op de kaart in trendsettende steden als Tokio, Toronto, Stockholm en Helsinki, maar stilaan begint het drankje ook zijn weg te vinden naar onze contreien. Het recept is simpel: je giet een shot espresso zachtjes over een glas tonic met ijs. Om een schuimexplosie te voorkomen moet het in die volgorde gebeuren.
Daarnaast kan je ook niet eender welke combinatie van tonic en koffie gebruiken. Kevin Bohlin, eigenaar van de Saint Frank Coffiee Shop in San Francisco, zocht en vond de ideale combinatie. “Niet elke combinatie van espresso en tonic is lekker. De beste tonic om hiervoor te gebruiken is die van het merk Fever Tree. Ook de juiste espresso zoeken en vinden was niet voor de hand liggend. In onze coffeeshop gebruiken we een koffiesoort uit centraal Amerika die erg clean is van smaak. Op die manier benadrukt de koffie de fruitige ondertoon van de tonic.”
Het resultaat? Een verrassend complex drankje met een zoete en citrusachtige maar tegelijkertijd verrassend romige smaak en een heerlijke schuimlaag.
Bron: HLN.be
black, coldbrew, dutch coffee, dutch cold, espresso, tonic
Comments RSS Feed