Horeca & Gastronomie, Koffie, Ondernemen, Persberichten, Thee
Wil je jouw eigen koffiezaak beginnen of begrijpen hoe je dit succesvol runt? In dit artikel worden de geheimen en bedreigingen voor een succesvolle koffiezaak benoemd.
Waarom falen veel koffiezaken? Wanneer je zelf een koffiezaak wilt beginnen is dit een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen. We hebben het niet in het bijzonder over koffiezaken die failliet gaan, we hebben het over de zaken waarbij het potentieel niet maximaal benut wordt. De grootste reden waarom er veel koffiezaken falen is naar mijn idee de reden waarom ze worden opgestart. Veel eigenaren zien een romantisch beeld voor zich en vergeten dat het verkopen van koffie tegelijk ook keiharde business is. En zeg nou zelf! Wanneer je een koffiezaak start wil je iets van jouw investering terugzien. Zeker wanneer je jouw hele ziel en zaligheid inzet en zeker ook als je er zelf als barista werkt.
Waarom zijn veel koffiezaken niet succesvol? De volgende redenen spelen een belangrijke rol:
Succesvol zijn met een koffiezaak
Om succesvol te zijn met een koffiezaak is het prettig wanneer je veel coffee to go klanten ontvangt. Doordat coffee to go bekers steeds vaker in Nederland worden gebruikt raakt men er steeds meer aan gewend. Vooral in de grote steden! Om jouw klanten te stimuleren om terug te komen is het raadzaam om te werken met een stempelkaart waarmee ze voor gratis koffie sparen (zoals Starbucks dat ook doet). Op deze manier kun je klanten binden en is de kans groter dat ze terugkomen.
Tot slot! Besteed niet teveel aandacht aan Wi-Fi, comfortabele stoelen en een verwarmingsinstallatie of airconditioning. Wanneer er weinig geconsumeerd wordt en iemand lang in jouw koffiezaak verblijft zal dit immers weinig tot niets aan extra omzet opleveren. Je balanceert op het randje van klanten die zich comfortabel voelen en klanten die niet te lang blijven. Zeker wanneer je veel klanten trekt is het belangrijk dat de in- en uitgaande stroming in balans blijft.
coffee to go, koffie, koffiebeker, thee, theebeker, to-go
Comments RSS Feed