Begin september 2018 heeft uitgeverij Lannoo het boek Pasta il Primo Piatto uitgegeven van Giovanni D´Apice en Marco Paone. Het idee was de authentieke pasta te introduceren en dat te verbinden met een tiental topchefs met hun interpretatie van de pasta. Om daarbij lokale ingrediënten te gebruiken met een Italiaanse filosofie over koken, die continu veranderd.
“De foto´s in het boek maken zelfs van het simpelste gerecht een culinair hoogstandje”
Jonah Freud – Parool en Trouw 03.09. 2018
“De vormgeving en styling van de gerechten zijn prachtig. Terwijl ik het boek las kreeg is steeds meer trek. In pasta.”
Hassnae Bouazza – NRC 03.09.2018
Een smaakvol boek over de ziel van Italië: pasta
Iedereen heeft wel z’n eigen recept voor spaghetti al ragù, pasta carbonara, pasta pesto etc. Kok en culinair fotograaf Giovanni D’Apice kent als geen ander de echte ‘cucina povera’ en is op zoek gegaan naar het ‘oerrecept’ van die Italiaanse toppers. Tien befaamde internationale chefs geven op hun beurt een hedendaagse interpretatie van deze klassiekers. Met voorwoord van de godfather van de pasta, Antonio Carluccio
Giovanni D’Apice
Giovanni D’Apice leerde koken bij zijn grootmoeder maar heeft zich verder geprofessionaliseerd door met vele Michelin chefs te koken. Geobsedeerd door kooktechnieken actualiseert hij de gerechten. Hij geeft al jarenlang Pasta Kookworkshops en Pasta Proeverijen.
Buon Appetito!
Meer weten of bestellen? Klik hier >
giovanni D'Apice, italie, koken, kookboek, Marco Paone, pasta
Comments RSS Feed