Heb je een scooter of een brommer? Je kunt er gewoon zo op rondrijden, maar het is natuurlijk leuker om het voertuig op te knappen. Zeker als je een opknapper hebt gekocht, kun je hiermee aan de slag gaan. Benieuwd wat je kunt opknappen aan een brommer en wat handige tips zijn? Lees dan verder.
Plaats een nieuwe uitlaat op de scooter of brommer. Denk aan een speciale sportuitlaat, voor een sportievere uitstraling. Je hebt genoeg opties om uit te kiezen. De Tecnigas uitlaat is geschikt voor originele en 50-80cc sportcilinders. De uitlaat heeft ook in het lagere toerentalbereik een aanzienlijk vermogen. Je kiest ook meteen voor een echte eyecatcher. Dit is immers vaak de reden om de uitlaat van het voertuig te vervangen. Het is een vrij makkelijke klus om de uitlaat te vervangen. Zoek vooraf een tutorial op, zodat je precies weet welke stappen je moet volgen. Dat maakt het nog eenvoudiger.
Zorg natuurlijk dat je de juiste materialen gebruikt bij het opknappen van de brommer. Per onderdeel heb je weer andere materialen nodig: hier is van alles over op te zoeken. Denk tevens aan het gereedschap en de andere benodigde tools. Zo komt 2 takt olie scooter van pas, om een scooter of brommer soepel te laten draaien. Materialen voor je scooter of brommer kun je nieuw kopen: zo heb je een groot aanbod om uit te kiezen. Maar kijk ook eens naar tweedehands onderdelen, want die kunnen vaak nog prima een ronde mee. Zo kun je weer wat kosten besparen – wat het bijvoorbeeld mogelijk maakt om je brommer of scooter vaak te tunen. Dit kan betrekking hebben op het uiterlijk van het voertuig, maar kan juist ook gaan om de mechanische onderdelen zoals de ketting of een tandwiel. Ook voor motorcomponenten is er genoeg aanbod te vinden, of het nu nieuw of tweedehands is.
Richt in je schuur of garage een plekje in om aan het voertuig te sleutelen. Je kunt er al gauw uren mee bezig zijn! Zeker als het je hobby is. Hier kun je al je gereedschap kwijt. Ook kun je je scooter of brommer zo een droge en schone plek toekennen, tijdens het opknapproces. Zet het voertuig dan liever niet in de regen neer, want zo kan er schade ontstaan. Al kan een brommer natuurlijk ook wel tegen een stootje. Ga trouwens ook zo schoon mogelijk te werk. Dit komt het voertuig namelijk ten goede. Verwijder vuil, stof en roest: dit kom je al gauw tegen als je je scooter opknapt. Een grondige reiniging maakt dat het voertuig langer meegaat. Voer daarnaast regelmatig onderhoud uit, zoals het controleren en opknappen van de bandenspanning, remmen, verlichting en vloeistoffen. Zo optimaliseer je het gebruik van de brommer of scooter!
Iedere scooter of brommer is natuurlijk weer uniek. Let er daarom altijd goed op of je de juiste onderdelen kiest voor jouw voertuig. Let onder andere goed op specificaties, want hierin vind je de benodigde informatie. Nieuwe banden, verlichting, spiegels, handvatten: je kunt aan alle onderdelen denken. Of ga voor een ander zadel, om nog een belangrijke aanpassing te noemen. Wat daarbij ook een goede tip is: zoek naar afbeeldingen van jouw type brommer of scooter. Zo kun je namelijk zomaar een voorbeeld zien van jouw opgeknapte voertuig, waar je weer inspiratie uit haalt. Hoe heeft een ander het aangepakt? Zijn er accessoires of andere details waar je nog niet aan hebt gedacht? Je kunt zelfs een custom ontwerp bedenken, om je voertuig helemaal naar wens te maken.
Je brommer of scooter opknappen doe je op jouw manier. Deze basistips helpen je op weg! Zoek vooral veel informatie op – en geniet van het proces.
brommer, brommer opknappen, scooter, uitlaat
Comments RSS Feed