Gezondheid

Zo houd jij je geverfde lokken langer mooi!

26 sep , 2024  

Als jij je haar regelmatig verft, hoeven wij je niet te vertellen dat de kleur vervaagt. Bij de één gebeurt dit alleen sneller dan bij de ander. Sommige vrouwen denken dat dit aan het haar ligt, maar dat is vaak niet het geval. De kleur vervaagt namelijk sneller als jij je haar niet goed verzorgt. Benieuwd hoe jij je geverfde lokken langer mooi houdt? Je ontdekt het in deze tekst.

Beperk het aantal wasbeurten
Douche je elke dag? Dan heb je misschien de neiging om tijdens iedere douchebeurt je haren te wassen. Doe dit alleen niet als jij je haren geverfd hebt. Je haarkleur vervaagt namelijk sneller als jij je haar elke dag wast met shampoo. Beperk het aantal wasbeurten daarom liever tot maximaal drie per week. Wordt je haar snel vet? Dan kun je eventueel een droogshampoo gebruiken. Je haar beschadigt hierdoor minder snel en dat zorgt voor langer behoud van de kleur.

Gebruik verzorgingsproducten voor gekleurd haar
Verzorgingsproducten voor je haar zijn er in allerlei varianten. Sommige vrouwen hebben er een handje van om de eerste beste shampoo of conditioner te kopen die zij tegenkomen. Laat jij je haren kleuren en wil je voorkomen dat je binnenkort opnieuw moet? Dan kun je dit beter niet doen. Sommige verzorgingsproducten bevatten bestanddelen die de haarkleur aantasten. Koop daarom liever een haar shampoo en conditioner voor gekleurd haar. Deze producten helpen je om je geverfde lokken langer mooi te houden.

Verklein de kans op uitdroging
Krijgt het haar onvoldoende vocht binnen? Dan kunnen de haarschubben open gaan staan. Via deze openingen kan de haarverf uit je haar spoelen. Het verbaast je waarschijnlijk niet dat je haarkleur hierdoor vervaagt. Je verwacht misschien dat je haar voldoende vocht binnenkrijgt als je geregeld doucht, maar dat is niet het geval. Vocht moet je namelijk zelf inbrengen. Dit doe je door na het wassen met shampoo een conditioner te gebruiken. Het is bovendien verstandig om minimaal één keer per week een haarmasker aan te brengen. Je verkleint zo de kans op uitdroging en dat zorgt voor kleurbehoud.

Pas op met stylingtools
Veel vrouwen gebruiken regelmatig een haar föhn, stijltang, krultang of andere hittetools. Niet gek, want hiermee kun jij je haar drogen en stylen. Als jij je haren geverfd hebt, raden wij je alleen aan voorzichtig te zijn met dergelijke tools. Doordat ze werken onder grote hitte, kan je haar makkelijk beschadigen. Bovendien vervaagt de kleur vaak sneller. Het is overigens wel mogelijk om hittetools te gebruiken als jij je haar geverfd hebt. Breng in dat geval alleen wel eerst even een hittebeschermer aan voordat je met de tool in de weer gaat.

Spuit geen parfum op je haar
Voordat je de deur uitgaat, spuit je misschien nog even wat parfum op. De kans bestaat dat je ook wat op je haren spuit. Wen jezelf dit niet aan, zeker niet als je geverfd haar hebt. De alcohol in parfum zorgt er namelijk voor dat je haar snel uitdroogt. Bovendien krijgt je haar er een doffe uitstraling door.

, , ,



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.