Evenementen, Horeca & Gastronomie, Lifestyle
Het wordt buiten warmer, dus het festivalseizoen kan weer beginnen! Als cateraar is er geen betere plek om je te bevinden dan midden op een druk festivalterrein. Natuurlijk maakt het wel uit hoe groot het festival is, maar over het algemeen kun je er van uit gaan dat het een ontzettend drukke dag zal worden. Hoe zorg je dat je goed voorbereid bent op die drukte? Door van tevoren de juiste aankopen te doen. In dit artikel lees je wat je allemaal nodig hebt om de catering te verzorgen. Veel succes!
Als je tijdens een festival of evenement catert, heb je niet altijd even veel ruimte tot je beschikking. Je moet met weinig ruimte dus veel kunnen bereiken. Zorg ervoor dat je van tevoren al zo veel mogelijk hebt geregeld. Het is simpelweg niet mogelijk om op de dag van het evenement zelf nog even vlees te marineren, of sausjes te maken. Ook is het belangrijk dat je zeker weet dat al je apparatuur het goed doet voordat de dag begint. Het zou zonde zijn als je bakplaat in het midden van de drukte kapot gaat.
Een foodtruck of tijdelijke bar heeft niet dezelfde rol als een normaal restaurant. Omdat er een evenement gaande is, zullen de meeste mensen hun eten willen meenemen en snel weer verder lopen. Daarom is het slim om met wegwerpverpakkingen te werken. Zo hoef je geen ruimte te regelen waar je klanten kunnen zitten, en kun je de hele dag bezig blijven met koken. Sla je verpakkingen in bij een groothandel, en zorg dat deze van goede kwaliteit zijn. Op sites als PackagingDirect vind je veel verschillende soorten verpakkingen: voor elk type voedsel is wel een geschikte verpakking te vinden.
Heb je ook een tapvergunning weten te bemachtigen? Vergeet dan niet om veel wegwerp glazen mee te nemen. Deze zijn handig voor festivals omdat ze licht zijn, en je ze zo mee kunt nemen. Daarnaast kunnen ze gelukkig niet stuk vallen! Let wel goed op de wetgeving: misschien moet je wel wat extra rekenen voor het plastic. Als je ook warme dranken wilt verkopen, dan kan het een goed idee zijn om naast plastic bekertjes ook wat bekers van karton te hebben. Deze zijn makkelijker vast te houden, en zorgen ervoor dat een warm drankje langer warm blijft.
Op grote evenementen is het niet te voorkomen dat er wat rommel blijft liggen. Wat je wel in de hand hebt, is het gebied rondom jouw foodtruck of kraampje. Zorg voor meerdere prullenbakken waar klanten hun gebruikte verpakkingen kunnen weggooien, en houd goed in de gaten of iedereen hun spullen netjes weggooit. Dit laat een betere indruk achter op de mensen voor wie je eten aan het maken bent, maar ook op de organisatie van het evenement. Daarnaast voorkom je dat er verpakkingen in de natuur terechtkomen, wat natuurlijk ontzettend zonde zou zijn. Met een goede voorbereiding kun jij een milieubewuste catering regelen!
festival, festivalseizoen, foodtruck
Comments RSS Feed