Gezondheid, Koken

Een broodje vegetarische shoarma? Lekker!

29 mrt , 2024  

Wat is er nou lekkerder dan zo’n mals broodje shoarma? Na een avondje stappen of lekker voor de televisie? Beetje ijsbergsla en (een flinke scheut) knoflooksaus er bij, daar kun je veel mensen voor wakker maken. Maar wat is als je wat verantwoorder bezig wilt zijn en je op zoek bent naar een plantaardig alternatief als vleesvervanger? Dan is THIS™ Isn’t Chicken Shawarma een heel lekker alternatief.

Het nieuwe recept voor deze vegetarische shoarma is voornamelijk gemaakt van soja- en tuinboonproteïne, met een mix van kruiden zoals gerookt paprikapoeder, komijn, korianderzaad, cassia, gember, munt en cayennepeper. Het resultaat is een heerlijk plantaardig alternatief voor kip dat zowel veel eiwitten als vezels bevat. De stukjes van THIS™ Isn’t Chicken Shawarma zijn uniek – met verschillende hyperrealistische vormen en een vlezige textuur. Dit is het resultaat van de innovatieve extrusietechnologie van het bedrijf, waarbij vocht en hoge hitte wordt gebruikt om de textuur van vlees na te bootsen. 

Na een geslaagde introductie in de Nederlandse markt in september en een klapper van een eerste samenwerking tijdens de Week Zonder Vlees & Zuivel – waarbij een stunt werd uitgevoerd in het Van Gogh museum – is deze productintroductie een mooi vervolg op het Nederlandse succes van het merk.   

Mark Cuddigan, CEO bij THIS™ zegt:  

“Ik ben dol op dit product! En we verwachten dat THIS™ Isn’t Chicken Shawarma net zo’n succes bij de consument zal zijn als bij ons.” 

De nieuwe THIS™ Isn’t Chicken Shawarma is per 1 april exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn voor 4,49 Euro. De plantaardige kipshoarma is hoog in proteïnen en is gemaakt met soja- en tuinbonenproteïne. Ze kunnen het beste in de pan gebakken worden voor zo’n 6-8 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. 

, , , , , , ,



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.