Koken

Tips om te koken met slechts 5 ingrediënten

9 sep , 2020  

Laten we eerlijk zijn, soms hebben we gewoonweg geen tijd (of zin) om met een ellenlange boodschappenlijst de supermarkt door te lopen om vervolgens uren in de keuken te staan. Maar gelukkig hoeft dat ook helemaal niet! Met deze tips zet jij met slechts 5 ingrediënten heel gemakkelijk en snel een lekkere maaltijd op tafel.

Curry, soep, stamppot en pasta
Er zijn een aantal gerechten die heel geschikt zijn voor het koken met maar een paar ingrediënten. Denk aan curry, soep, stamppot en pasta. Voor deze gerechten geldt echt: less is more. Deze gerechten zijn vaak juist lekkerder met enkel een paar goede ingrediënten. Maak hierbij ook gerust gebruik van kant-en-klare producten zoals een goede pastasaus of currypasta, daarmee voeg je direct smaak toe aan jouw gerecht!

Kies voor ingrediënten met smaak
Als je met weinig ingrediënten kookt, kun je met goede ingrediënten echt het verschil maken. Neem bijvoorbeeld tomaat, iets wat je in allerlei soorten gerechten kunt gebruiken. Kies in gerechten met maar vijf ingrediënten voor een tomaat met karakter, in plaats van zo’n waterig exemplaar. Neem bijvoorbeeld Honingtomaten®. Dit zijn felrode, honingzoete tomaten die worden geteeld in Nederland, waar ze extra lang rijpen aan de plant om een knapperige bite en een volle smaak te krijgen. Zo maak je met smaakvolle ingrediënten van het meest simpele gerecht een smaaksensatie!

Open je voorraadkast
Kijk eens naar wat je nog in huis hebt om als basis te gebruiken. Heb je nog aardappels, pasta, rijst of couscous in de kast staan? Grote kans van wel! Met wat groenterestjes die je nog in de koelkast hebt liggen, tover je dit alles zo om in een voedzame, lekkere maaltijd. Zorg daarnaast altijd voor een verzameling diepvriesgroente in de vriezer, of peulvruchten in blik, dan hoef je niet eens naar de supermarkt!

Ga flexibel om met recepten
Bladeren door recepten is heerlijk, maar vaak bevatten deze lange ingrediëntenlijsten. Geen probleem! Zie een recept als inspiratie, niet als de wet. Sommige kruiden kun je prima weglaten als je die niet hebt, of kun je bloemkoolrijst ook vervangen door gewone rijst als je dat nog in je kast hebt staan. En soms is een simpele saladedressing van wat olijfolie, zout en peper ook al voldoende voor die lekkere salade. Maak het jezelf vooral makkelijk!

, , , , , , ,



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.